Föreningsbesök kring Spelarutbildningsplanen

Sedan 2014 har Smålands FF genomfört över 70 unika föreningsbesök kring Spelarutbildningsplanen. Besöken har varit väldigt uppskattade och lärorika för deltagarna, vilket utvärderingarna visar som föreningarna gjort i efterhand.

Smålands FF jobbar intensivt med att implementera Svenska FF:s nya Spelarutbildningsplan i föreningarna i Småland. Vi erbjuder bl.a. möjligheten för föreningarna att få besök av våra ambassadörer och SISU-konsulenter som kommer ut för att hålla både teori och praktik på plats med alla ungdomstränarna och (minst) halva styrelsen i föreningen.

Via Idrottslyftet kommer ett grundbidrag på 3000 kr att beviljas för detta. Bidraget söks i efterhand när föreningen redovisat in antalet deltagare och ålder för kvällen. Pengarna ska hjälpa föreningen att finansiera följande delar:
- Praktiktid, 1h 30 min
- Fika
- Arvode ambassadör (900 kr + 30 kr/mil i reseersättning)

Även ett stimulansbidrag på 1500 kronor beviljas om ni som förening börjar jobba med Spelarutbildningsplanen i er verksamhetsplan. Pengarna betalas ut efter att ett formulär skrivits på och skickats in.

Program (ca tider):
1) Teori* om SvFF:s spelarutbildningsplan, inklusive paus för fika, ca 120 min
2) Praktik* med ledarna som övningstrupp/ Hur implementera detta i vår förening?, ca 90 min
3) Sammanfattning/ avslutning, ca 30 min

*Under teoridelen diskuterar vi bland annat lärande, målbilder, de olika nivåerna mm.
*Under praktiken visas exempel från Spelarutbildningsplanen med ledarna. Styrelsen stannar tillsammans med SISU-konsulenten kvar i teorisalen och diskuterar hur planen ska implementeras i just din förening, därför är det viktigt att minst halva styrelsen är på plats.

Låter detta upplägg intressant? Skicka in din intresseanmälan eric.dernegard@smalandsfotbollen.se. Samtidigt vill vi ha in förslag på ett datum + startid som ni önskar att vi kommer ut till er (rekommenderad starttid på vardagar är 17.30).
Innan du skickar in din anmälan till oss är det viktigt att detta är förankrat i föreningen.

Efter genomförd utbildningskväll kring Spelarutbildningsplanen finns möjligheten för en fortsättning genom att vi gör Lagbesök i föreningen. Du kan läsa mer om Lagbesöken genom att klicka här: Lagbesök av en Smålands FF instruktör

Vid frågor kontakta Eric Dernegård på eric.dernegard@smalandsfotbollen.se