Futsal

Smålands Fotbollförbund tillsatte under 2016 en egen Futsal- och Beach Soccerkommitté för att kunna arbeta och verka för att futsal ska kunna växa och utvecklas i distriktet, både på herr-och damsidan men också på barn- och ungdomssidan.

I dagsläget spelas det Division 2 futsal för herrar i Småland med slutspel i februari där Småland har en plats för vidare kval till futsal Division 1. För damer koras årligen Smålandsmästarna i distriktsmästerskapet som också det avgörs i februari.

Till följd av Representantskapsbeslut så spelas SM-futsal endast för en åldersklass, flickor och pojkar 17 år (dvs. spelare som fyller 17 år under år 2020 och således är födda 2003). Tävlingsklassen för 15-åringar är med andra ord borttagen till följd av beslutet.

Hösten 2019 är det premiär för den helt nya tränarutbildningen för Futsal. SvFF:s nya tränarutbildning för dig som brinner för futsal och ledarskap och vill bidra till svensk futsals ljusa framtid. Tränarutbildningen ger en fördjupad kunskap inom futsal samt inom ledarskap i stort och riktar sig till alla som leder och tränar futsallag 15 år och äldre. För att gå den nya tränarutbildningen krävs genomförd tränarutbildning C.

Kontaktperson tävling futsal:
My Wallin
036 - 34 54 56
my.wallin@smalandsfotbollen.se

Kontaktperson tränar- och spelarutbildning futsal:
Pontus Dorch
036 - 34 54 48
pontus.dorch@smalandsfotbollen.se

Ny futsalsäsong

Nu är inbjudan och anmälan öppen för säsongens futsalspel.

Futsalsäsong 2017/18

Nu är alla DM och seriespel för senior/junior fastställda. Se all information under Futsalfliken.

E-magasin - Futsal - Den nya sporten

Läs mer

Läs om futsal i Västerbottens Futsalmagasin

Futsal-magasin

Futsalinformation Regler och dokument

Fr o m 1/8 2007 införde SvFF nya bestämmelser för Futsalspelet. Detta innebar att de föreningar som deltar i sanktionerade tävlingar i Futsal måste ha sina spelare licensierade även som Futsalspelare.
Futsallicensiering görs i FOGIS via föreningsinloggningen. Är spelaren redan licensierad i annan förening så måste övergång ske med blankett eller via Fogis som handläggs precis som vanlig övergång.
Blankett finns hos oss och kostar 150:-, görs den via Fogis kostar den 125:-.
Alla turneringar som spelas med fyra utespelare och målvakt på sporthallsgolv eller på konstgräs är att betrakta som Futsalturnering och då är det Representationsreglerna för Futsal som gäller.
Här nedan finns information om vad som gäller för Futsalspelet fr. o m 1/8 2007

Länk till SvFF:s Futsalsida

Licensintyg för spelare fr. o m 15 år

Visa alla nyheter