Futsal

Smålands Fotbollförbund tillsatte under 2016 en egen Futsal- och Beach Soccerkommitté för att kunna arbeta och verka för att futsal ska kunna växa och utvecklas i distriktet, både på herr-och damsidan men också på barn- och ungdomssidan.

I dagsläget spelas det Division 2 futsal för herrar i Småland med slutspel i februari där Småland har en plats för vidare kval till futsal Division 1. För damer koras årligen Smålandsmästarna i distriktsmästerskapet som också det avgörs i februari.

Till följd av Representantskapsbeslut så spelas SM-futsal endast för en åldersklass, flickor och pojkar 17 år (dvs. spelare som fyller 17 år under år 2020 och således är födda 2003). Tävlingsklassen för 15-åringar är med andra ord borttagen till följd av beslutet.

Hösten 2019 är det premiär för den helt nya tränarutbildningen för Futsal. SvFF:s nya tränarutbildning för dig som brinner för futsal och ledarskap och vill bidra till svensk futsals ljusa framtid. Tränarutbildningen ger en fördjupad kunskap inom futsal samt inom ledarskap i stort och riktar sig till alla som leder och tränar futsallag 15 år och äldre. För att gå den nya tränarutbildningen krävs genomförd tränarutbildning C.

Kontaktperson tävling futsal:
My Wallin
036 - 34 54 56
my.wallin@smalandsfotbollen.se

Kontaktperson tränar- och spelarutbildning futsal:
Pontus Dorch
036 - 34 54 48
pontus.dorch@smalandsfotbollen.se

Anmälan Årsmöte 2020

Årsmötet äger rum torsdagen den 5  mars i Växjö. Myresjöhus Arena, Restaurang Östergatan

Dam DM 2019/2020

Slutspelet i dam DM spelades i helgen i Emmaboda.

Futsal i gymnasieskolan

Svenska FF har tagit fram och presenterar nu möjligheten för gymnasier att söka NIU för futsal.

Kval till div 1

Nu har SvFF:s tävlingsutvecklingskommitté beslutat om kvalformat för kval till div.1.

Ny futsalsäsong

Nu är inbjudan och anmälan öppen för futsalspel 2019/2020!

Inbjudan Tränarutbildning Futsal

Smålands Fotbollförbund bjuder in till Tränarutbildning Futsal. Utbildningen är den första kursen som vänder sig direkt till futsaltränare som arbetar med spelare från 15 års ålder till elitnivå.


(Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån)

Biljettinformation Sverige-Italien

Vetlanda bjuder in till dubbla landskamper mot Italien för damlandslaget i Futsal. Matcherna spelas den 2 och 3 april i Iscar Arena, Vetlanda.


Futsallandskamper mot Italien i Vetlanda

I början av april spelar damlandslaget årets två första hemmamatcher. Nu står det klart att dubbellandskamperna mot Italien spelas i Vetlanda. Matcherna kommer att spelas 2-3 april i Iscar Arena.

Prova på futsal med Smålands FF under hösten!

Vi bjuder in flickor och pojkar 10-12 år (födda 08-06) att prova på futsal under hösten på olika orter runt om i Småland. Fokus kommer att vara på mycket spel och glädje.

Futsal SM-kval och DM ungdom

Nu är det dags att anmäla till vinterns Futsal SM-kval Ungdom F/P 02 & 04.
SM-kvalet är även ett Distriktsmästerskap i Futsal.

Frimånad för futsal

Från 1-31 augusti är det frimånad för övergångar i Futsal. Under denna månad behövs alltså inte moderföreningens godkännande av övergången utan det räcker med spelarens. Moderförening ska dock alltid informeras om övergången.

Ny futsalsäsong

Nu är inbjudan och anmälan öppen för säsongens futsalspel.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter