Fotboll Fitness

Smålands Fotbollförbund är ett av tre pilotprojekt som utsetts av Svenska Fotbollförbundet att testa konceptet innan projektet utvärderas. Fotboll Fitness är spontanfotboll med fokus på fotboll som träningsform i kombination med glädje och gemenskap.

Bakgrund
Danska Fotbollförbundet har sedan ett par år tillbaka satsat på "Fotboldfitness", motionsfotboll för vuxna. Universitetsforskning visar att fotboll har en mycket positiv effekt på både kondition, muskeluppbyggnad, vikt och fettprocent. Svensk fotboll vill nu ta efter detta och erbjuder därför Fotboll Fitness på utvalda platser i landet. Mer information

Information
Träningen kräver ingen tidigare fotbollsbakgrund och vi spelar på en mindre plan där all träning genomförs med boll. Fokus ligger på att förbättra hälsa på ett roligt och socialt sett utan fokus på att vinna. Vi välkomnar alla till fotbollsfamiljen!

Ledare
Smålands Fotbollförbund har tillsatt instruktör som kommer att leda träningen och även vara ansvarig person på plats. Passet består av uppvärmning, rörlighet/styrka och smålagsspel men anpassas efter deltagarnas förmågor och önskemål.

Material
Smålands Fotbollförbund står för material i form av bollar, västar och koner. Kläder efter väder då all träning bedrivs utomhus. Inget krav på fotbollsskor eller benskydd. Ta även med en egen vattenflaska.

Under 2018 fortsätter projektet med att fokusera på en målgrupp/förening inledningsvis. Till exempel bjuda föräldraträning samtidigt som deras barn tränar, bjuda in till en "happening" i föreningen för vissa speciella målgrupper osv.

Kontaktperson
Ellen Strand
036-345450
ellen.strand@smalandsfotbollen.se

FOTBOLL FITNESS SMÅLAND (uppdateras löpande)

Färjestaden - för hela familjen
Plats: Färjehallen
Dag: Fredag
Tid: 21.00-22.00
Ledare: Lukas Nilsson
Tfn: 070-233 97 36
E-post: lukas.nilsson@kalmar.se