+10 000

I mål -och stategiarbetet för 2018-2022 beslutades det att svensk fotboll ska vara "Pådrivande i jämställdhet och mångfald samt stärka vår ställning som viktig samhällsaktör i dessa frågor". I samband med detta växte satsningen +10 000 fram som innebär att svensk fotboll vill öka fotbollsrörelsen med 10000 nya kvinnliga ledare.

"Fotbollsrörelsen har en stor möjlighet att växa bland kvinnor - från de yngsta flickspelarna, via juniorer, damlagsspelare, till ledare, domare, förtroendevalda, föräldrar och supportrar. På fem år (2018-2023) ska vi rekrytera 10 000 nya tjejer och kvinnor som fotbollsledare. Fler ska känna sig välkomna, hemma och berörda. Ambitionen är att skapa förutsättningar för detta i vår fotbollsrörelse".

När vi bryter ner denna satsning i Småland strävar vi efter att växa med ca 1000 nya kvinnliga ledare och det innebär 2-3 personer i varje förening.

Arbete sker redan dagligen i vår verksamhet men vi på Smålands FF tar gärna in tips och ideér utifrån på hur vi kan arbeta i förbundet med denna satsning, hur vi kan stötta föreningar eller om ni i föreningarna arbetar med frågan sedan tidigare.

Dela gärna med er av åsikter och synpunkter till my.wallin@smalandsfotbollen.se.

Vad gör vi i Småland just nu?

Smålands FF och Östergötlands FF bjuder in kvinnliga ledare till tränarutbildning B-ungdom kostnadsfritt. Läs mer om det här: http://www.smalandsfotbollen.se/arkiv/2019/01/gratis-tranarutbildning-for-kvinnliga-ledare/