Värdföreningar för 3 mot 3-planer

Vill din förening låna 3 mot 3-planer för 6-7-åringar?

Bakgrund
SvFF:s Representantskap fattade i december 2017 beslut om införandet av de nya nationella spelformerna för barn- och ungdomar, med stark rekommendation att användas under 2018 och obligatoriskt från 2019. SmFF erbjuder föreningarna att låna 3 mot 3 planer för 6-7-åringar. Satsningen finansieras med hjälp av Idrottslyftet.

Värdföreningar
SmFF gör denna satsning med hjälp av värdföreningar runt om i Småland. Tanken är att värdföreningarna lånar ut 3 mot 3-planer till närliggande föreningar för matcher och träning. Värdföreningarna kan även själva bjuda in till poolspel, prova-på-dagar mm. Klicka på listan bredvid för en sammanställning över vilka värdföreningarna är, kontaktpersoner och antal 3 mot 3-planer föreningen fått: Värdföreningar 3 mot 3-planer Småland

3 mot 3-planer
Planens storlek är 10x15 m och nätet är 75 cm högt. Planerna kan användas både på konstgräs och naturgräs. Svenska Fotbollförbundets representantskap fastställde att denna spelform ska spelas av 6-7-åringar men kan givetvis användas även för andra åldrar vid träning.

Kontaktperson Smålands Fotbollförbund
Vid eventuella frågor är du välkommen att kontaktaHenrik Landén via henrik.landen@smalandsfotbollen.se